Wens voor Fleur

19-03-2016

Begin 2016 kregen we een mooie, emotionele mail van Marion, de moeder van Fleur. Ze vertelde ons over de 5 moeilijke jaren die haar dochter van 14 achter de rug heeft. Door een chronische ziekte is Fleur de laatste jaren veel in het ziekenhuis geweest, naast dat ze hier lichamelijk veel problemen door heeft, heeft ook haar school hieronder moeten lijden. Ze moest afscheid nemen van haar oude school om haar studie te vervolgen op een school voor revaliderende kinderen. Haar ziekte zorgt ervoor dat ze ook haar grote hobby’s zoals sporten en dansen niet meer kan uitvoeren. Kortom, moeilijke jaren voor Fleur. Wij, van Stichting Loes, pakte deze wens dan ook met beide handen aan om Fleur een dagje even alle tegenslagen te laten vergeten.

De dag
Zaterdagochtend 19 maart 2016, in de koude vroege morgen zijn we Fleur gaan verrassen. Uiteraard had Fleur géén idee dat wij op de stoep zouden staan. Dat was dan ook even flink schrikken. Na een warme kop koffie en een leuk gesprek met Fleur, die er echt even van ondersteboven was, zijn we op pad gegaan!

Samen met haar beste vriendin Anouk en haar zus Marloes zijn we naar de eerste verrassing gereden. Wat is er nou leuker voor een meisje van 14 dan een heerlijk ontspannen schoonheidsbehandeling én mooi opgemaakt worden? Precies! Dus Fleur kon even bijkomen van de onverwachte wending van haar dag en lag in een oase van rust te genieten van een fijne behandeling.

We namen we de dames mee naar Brasserie de Bloem waar haar moeder Marion en vader Hans als verrassing zaten te wachten voor een overheerlijke lunch. Na een gezellige lunch waarin mooie herinneringen zoals de vakanties van ‘’vroeger” werden opgehaald gingen we door naar de volgende activiteit.

Wederom een verrassing. Fleur had geen idee! Geblinddoekt en wel namen we haar mee naar een Escaperoom. De hele familie ging de kamer in terwijl wij mee konden gluren via de monitoren. Na een recordtijd wist de familie te ontsnappen.  

Na deze spannende activiteit werd de familie netjes opgevangen en is iedereen naar het ouderlijk huis van Fleur vertrokken. Ze konden even tot rust komen voordat de taxi alweer klaar stond voor de volgende verrassing! Er gingen wilde verhalen de ronde in de taxi over wat de volgende activiteit zou kunnen zijn. Uiteraard kon Fleur niet raden dat we een kook workshop hadden georganiseerd in Arnhem.

Koken is een van Fleurs grootste hobbies en de kookworkshop bij Dining 56 was dan ook helemaal geweldig voor de hele familie. Onder begeleiding van een chef-kok in een professionele keuken hebben ze een 4 gangen menu gekookt die ze na bereiding gezellig aan een mooi ingedekte tafel konde nuttigen. Hmm.. Het koken ging vooral Fleur verdacht goed af. Wellicht een toekomstige cheffin?..

De gerechten zagen er niet alleen culinair uit maar waren ook erg smaakvol bereid. Wat een dag! Met een grote glimlach op Fleurs gezicht en goed gevulde buiken hebben we de familie weer thuisgebracht.

Het was een geslaagde wensdag waarbij we Fleur veel hebben zien stralen.

 

We willen graag de volgende partijen bedanken voor het meewerken aan de wens voor Fleur:

Brasserie de Bloem in Bemmel voor de heerlijke lunch. Schoonheidsspecialist Belle Colour in Elst voor het ontspannen begin van de dag voor Fleur. En Kookstudio Dining 56 in Arnhem voor de culinaire kookworkshop.