Project 'Schoenmaatjes'

29-12-2014

Basisschool de Abacus uit Huissen benaderde ons een tijdje terug voor een bijzonder project. Leerlingen van de Abacus deden namelijk mee met het project Schoenmaatjes van Edukans. Een project van kinderen in Nederland voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Aan ons de vraag of we ook iets wilden betekenen voor deze kinderen.

Aangezien Stichting Loes zich inzet voor jongeren, binnen Nederland óf er buiten, én de Abacus een speciaal plekje in ons hart heeft hoefden we niet lang na te denken. 

Schoenmaatjes is een project voor kinderen. Ze vullen een schoenendoos met allerlei artikelen; schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. De schoenendozen zijn voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Een bijzonder cadeau voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is deze artikelen te hebben.

De dozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, in vluchtelingenkampen en naar opvangcentra voor straatkinderen. De ontwikkelingslanden die mee doen met Schoenmaatjes zijn Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Albanië, Libanon, Moldavië en Irak.

De kids van de Abacus vulde zelf 179 dozen. Die hebben wij aangevuld met tandpasta, tandenborstels en een stuk zeep. Daarnaast hebben we zelf 21 dozen gevuld én alle dozen die nog niet ingepakt waren ingepakt. Zo ontvangen de kinderen ook daadwerkelijk een cadeautje, wat het nóg leuker voor ze maakt!

Het was een leuk project en heerlijk om aan mee te doen! Bedankt Abacus voor het aandragen van dit leuke idee.

We willen bedanken; Rene Berendsen van DA drogist Huissen voor het doneren van het inpak papier en Vincent Berendsen van tandartsenpraktijk Berendsen voor het doneren van de tandenborstels.  

 

Lees hier meer over het project 'Schoenmaatjes'