'Een boost voor Ger'

31-10-2015

31 oktober 2015 organiseerden wij samen met Suzanne en Aart, die een wens voor twee goede vrienden hadden ingediend, een bijzondere dag. Hieronder het verhaal van Susanne en Aart, over Gerben en Gwendolyn, de wensdag en een bijzondere vriendschap.

Een BOOST voor Ger;

Allereerst een korte introductie: Het verhaal gaat over twee schatten van mensen. Gerben en Gwendolyn. Gwen is een nichtje van ons en Gerben haar vriend.

We weten nog goed, toen wij nog op de Vismarkt in Nijmegen woonde, dat Gwendolyn haar nieuwe liefde aan ons toonde. Een grote kale stoere gozer met twee ringen in zijn oor. We vroegen nog aan Gwen…..weet je dit wel zeker? En zeker was ze en wat was deze stoere gozer uut da durp in Attem een fantastische vent. Helaas slaat het ene na het andere noodlot toe en krijgen ze, alsof ze niet genoeg te verwerken hebben, te horen dat Gerben een zeldzame vorm van kanker heeft. Zegelringcelkanker.

Een zegel cell tumor is een abnormale groei of kanker van de zegel lichaamscellen. Het wordt ook wel zegelring cel kanker genoemd, omdat deze cellen lijken op zegelringen. Het is een zeldzame maar agressieve vorm van kanker.

Een doorzetter, een vechter, dat is Gerben zeker. Maar winnen van deze ziekte……….

Wij, Suzanne en Aart, zijn vlak voor onze vakantie nog op bezoek geweest bij Gwendolyn en Gerben in Hattem. Op de terugweg zeiden wij tegen elkaar dat we machteloos staan, maar oh zo graag iets voor ze willen doen, iets voor ze willen betekenen, een hart onder de riem steken…een boost.

Wat sta je machteloos langs de zijlijn, je kunt niets maar wilt zo graag. De pest is, de kanker doet geen pijn, wel de behandeling. Door het gehele proces is Gerben meer dan 20 kg afgevallen en raakt ook steeds meer geïsoleerd. Beter maken kunnen we hem niet, wel kunnen we proberen hem een dag te geven om nooit meer te vergeten en dat hebben we getracht te bereiken. Suzanne en ik zijn aan de slag gegaan en hebben via verschillende achterdeuren informatie verschaft. We hebben Stichting Loes om hulp gevraagd. Corine, Steffie en Lieke hebben ons goed geholpen hierin. Na diverse overlegmomenten bij ons thuis met een hapje en drankje kwam het draaiboek tot een geheel. De dag was rond. Nu hopen dat Gerben energie genoeg heeft om de dag te ervaren.

De dag,
Dan is het zover, zaterdag 31 oktober 2015. Opa en oma zijn al vroeg bij ons om op onze dochter Nikki te passen en wij maken ons gereed om richting Hattem te rijden. Beide zeer zenuwachtig met zweet onder de oksels.

Blijft het droog? Kan Gerben het aan? Wordt deze dag goed ontvangen? Etc. etc.

In Hattem aangekomen, staat iedereen (ouders, familie, vrienden) op de afgesproken plek. De zon scheen, het was een mooie dag. Nu nog wachten op de Ferrari F430 Spider.

Daar kwam hij, brullend, Ferrari rood, cabrio. Hierin zou Gerben een tour mogen maken. We liepen met zijn allen, met de Ferrari voorop, de straat van Gerben en Gwendolyn in om hun beide te verassen.

Helaas was Gerben op dat moment te zwak om naar buiten te komen. Hij had een zeer zware nacht gehad. Gwendolyn heeft wel mogen genieten van een fantastische rit. Aansluitend hebben we genoten van een heerlijke lunch, waar Gerben zich ook bij aan heeft gesloten. Terwijl we nog aan het genieten waren van de lunch hebben we Gwendolyn ontvoerd voor een heerlijke schoonheidsbehandeling bij Beautysalon Sharon, met als afsluiter een make-upje voor de avond.

Terwijl Gwendolyn bij de schoonheidsspecialist in de stoel lag en Gerben aan het rusten was, hebben we de regie van hun woning overgenomen. De tafel werd mooi gedekt met tafellinnen, privé kok de heer Job Vos van restaurant Helden uit Nijmegen was in de keuken bezig met een fantastisch vijfgangen diner en er brandde wel 30 kaarsen om de romantiek compleet te maken. Zo hebben zij heerlijk kunnen genieten van een tongstrelend diner voor twee. Hiermee was alleen de dag nog niet voorbij. We hadden nog een leuk afscheid bedacht in het centrum van Hattem. Terwijl Gwendolyn en Gerben lekker aan het genieten waren, waren de meiden van Stichting Loes al richting café de Kruusing om alles in gereedheid te brengen. Ik was richting Utrecht gereden om onze artiest op te halen.

Na het diner heeft Suzanne Gerben en Gwendolyn opgehaald en afgezet bij het café voor de laatste, zeer emotionele, prachtige verassing. Bij binnenkomst werden zij onthaald door familie en vrienden terwijl David Dam, bekend van The Voice of Holland en Soul Solution, het prachtige nummer van Ed Sheeran – Thinking Out Loud ten gehore bracht.

Terwijl iedereen nog aan het napraten was, werd Gerben naar huis gebracht. Hij zei: Dit was de boost welke ik nodig heb, bedankt. Een beter compliment hebben we niet kunnen krijgen.

Friends 4 life!

Met heel veel liefde en respect,

Aart van de Water & Suzanne Koebrugge

Vanuit Stichting Loes waren Corine en Steffie erbij: ‘Het was een hele bijzondere dag, twee verliefde jonge mensen in een hartverscheurende situatie, bedankt dat we jullie hebben zien genieten.

Stichting Loes wenst Gerben & Gwendolyn heel veel liefde, kracht en sterkte toe!


We willen graag de volgende mensen bedanken voor het meewerken aan de wens voor Gerben en Gwendolyn:

Beautysalon Sharon (Hattem) voor het aanbieden van de schoonheidsbehandeling. Privé kok Job Vos, van Kookstudio-Nijmegen voor het verzorgen van het diner. Buitenpoort Catering voor decoratie en aankleding. Eetcafé de Kruusing voor bijdrage aan het verrassingsfeestje en David Dam voor een onvergetelijk optreden.